Contacteer ons

Hoe kan een serious game kinderen op een belevingsvolle manier voorbereiden op een heelkundige ingreep in het ziekenhuis?


Ziekenhuizen & Lager onderwijs & Kleuter onderwijs


  • Angstreductie
  • Serious game
  • Preoperatieve voorbereiding
  • HospiAvontuur

Moet je kindje een heelkundige ingreep ondergaan in het ziekenhuis? Voortaan kan het zich voorbereiden dankzij Hospi Avontuur, een educatieve game voor kinderen van vier tot zeven jaar.

De Hospi Koe neemt kinderen mee op avontuur. Al spelend maken ze kennis met het hele traject van voorbereiding thuis tot ontslag in het ziekenhuis. Ze maken hun koffertje (met knuffel), leren dat ze nuchter moeten zijn, racen naar het ziekenhuis, zoeken hun weg in het ziekenhuis, maken kennis met de anesthesist, mogen elektroden plakken en verwijderen en zwaaien het ziekenhuisteam uit. En dat in een halfuurtje.

Door deze leuke voorbereiding wordt de opname voorspelbaarder en veroorzaakt ze minder stress en angst bij kinderen en hun ouders. 

Je kan Hospi Avontuur gratis downloaden:

-> Via de Appstore: https://apps.apple.com/be/app/hospi-avontuur/id1248279387?l=nl

-> Via Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.polygoat.hospiadventure&hl=en

Hospi Avontuur is ontwikkeld door Hogeschool PXL en het Jessa Ziekenhuis in samenwerking met CM. 

Voor Hogeschool PXL is educatieve technologie (#edtech) al jaren het speerpunt in zowel het onderwijs als in het praktijkgericht onderzoek. Deze ‘innovation wall’ brengt alle recente resultaten in het domein van de educatieve technologie in kaart. Scan de QR-code van een project voor meer info en contactname.